Ah, wie kent dat niet? Naar de stad, er een lekker dagje uit van maken, als u naar een andere stad dan de dichtstbijzijnde stad gaat. Dan als aandenken een lekkere geur uit de parfumwinkel mee naar huis nemen. Een etentje of die heerlijke lunch gedurende de middag is leuk, maar niets is zo’n mooi aandenken als een mooie fles van een bepaalde geur van ICI Paris, Douglas of een andere geurenwinkel.

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders die u de beste info kunnen geven over welke geur bij u past, hoe lekker de een is en hoe kruidig de ander en het advies is ter plaatse, door getrainde medewerkers die er meer dan op en top uitzien. Deze mensen worden getraind om het beste advies te geven en er de mooiste pakjes van te maken.

Een herinnering aan die leuke dag in Amsterdam of een andere grote stad is natuurlijk altijd mooi, maar wat als u nu al precies weet wat u wilt en weet hoe een bepaalde geur ruikt voor u of de gelukkige ontvanger van een cadeautje? Dan heeft u helemaal niets aan al dat advies en bergen met staafjes. Ineens is er het besef, dat al die extra service, al die stokjes en vele geurtesters een prijs hebben, welke zit verwerkt in de aanschafprijs van die geuren.

Met de voorkennis voor welke geur u gaat, is het – net als bij veel producten- goed shoppen op internet. Het brengt wellicht niet de gezelligheid van de lunches, mensen kijken op het terras of shoppen mee, maar wel goedkopere geuren, precies van dezelfde leverancier als waar de bekendste fysieke winkels ze inkopen, zonder al die poeha.

Online parfumwinkel

Het wereldwijde web, de digitale snelweg naar alles wat u zich maar voor kunt stellen, dus ook parfum of geuren. Omdat zowel de grotere ketens van geuren als de fabrikanten van deze geuren zich nog steeds aan de oude methode van verkoop houden, -waar advies een grote rol speelt-, blijven de prijzen en adviesprijzen relatief hoog. Een online parfumshop, heeft veel minder personeel, geen overheadkosten als gas, water en licht en niet al die service met testers, geurstrips en goed verzorgde dames aan de inpakbalie of kassa.

Dit ziet u terug in de kosten van de geuren. Bij ons wordt dus hetzelfde aangeboden, maar voor een lagere prijs. De inkoop blijft hetzelfde, maar de in te calculeren kosten gaan omlaag. Hierdoor kunt u als klant, die toch al weet welke geur de beste voor u is, deze geur goedkoper aanschaffen. Het grappige is dat men als fysieke parfumwinkel weer zoveel mogelijk probeert te kijken naar wat men nog meer dan alleen verkoop kan betekenen voor de klant, wat de prijs weer lichtelijk omhoogdrijft.

De concurrentie van de vaste winkels tegenover de winkels die alleen online te vinden zijn is dan ook niet meer weg te denken en gaan vol in de slag om de klant.

Parfumshop met verschillende parfum merken

Iedere online winkel moet met zijn klanten meegroeien en het is zelden zo dat een online parfumwinkel in het begin net zoveel merken heeft als een ketenzaak. Hoe meer ervaring en klandizie de winkel krijgt, hoe meer merken ook interesse in de winkel gaan tonen, waardoor er meer merken in de online winkel te vinden zijn, welke ook weer meer klanten aantrekken. Als snel wordt de online winkel een goed verkopende parfumzaak en breidt sneller uit dan gedacht.

Omdat de winkels online dus wat goedkoper zijn, zijn ook meer mensen geneigd om de onbekendere namen in de branche te raadplegen voor een aanschaf. De eerste keer is het altijd proberen en als het bevalt, zal men er ook terug gaan komen. De groei is begonnen en al snel zal er een merk bijkomen. U kunt dus als klant goed zien of een winkel goed draait aan het aantal geuren dat een parfumwinkel online verkoopt.

Een winkel als Parfumforyou heeft een groot assortiment en meer dan genoeg keuze als het gaat om zowel heren, dames als XXL-verpakkingen. Deze hebben we verkregen door het goed inkopen van deze geuren. Ze kunnen hierdoor voordeliger geleverd worden aan de klant, mede doordat er geen overhead kosten in de verkoopprijs berekend worden. Deze overhead kosten betaalt u uiteindelijk wel voor een geur in een ketenwinkel. Een leuke extra service die we aanbieden, is de mogelijkheid om een geur op te geven die u zoekt, welke wij dan gaan zoeken voor u zodat u het niet zelf hoeft te doen.

Goedkoper dan de parfumzaak bij u in de buurt

Ja en de reden is inkoop, personeelsbezetting, overheadkosten en in sommige gevallen de mogelijkheid van grootinkoop door outlet status. Daarnaast, het advies dat gegeven wordt, wordt verkregen via chat en/of telefoon. U koopt geen imitatiegeur, maar gewoon de echte originele geur, maar dan goedkoper.

Wil dit dan zeggen dat het online minder betrouwbaar is? Nee allesbehalve. De mensen achter de webwinkels moeten in de regel meer hun best doen om u als klant te overtuigen de aankoop bij hen te doen en niet elders. Dit houdt voor de winkels ook in dat men een bepaalde hoeveelheid service moet geven om betrouwbaar te zijn. Hierbij is het aantal merken in het aanbod een goed gegeven om te zien of u de aankoop wel moet doen.

U loopt door alle rechten bij een parfumwinkel online, of eigenlijk om het even welke online winkel, geen enkel risico, want u kunt het product altijd retour sturen in de originele verpakking, wat het net zo veilig maakt als een winkelketen in een grote stad, waar u meer betaalt voor de locatie, het personeel, de kerstmuziek in de feestmaanden, de inpakservice en nog veel meer factoren.

Parfumwinkel